Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8

Balbharti Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 Textbook Exercise Important Questions and Answers.

Maharashtra State Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8

Question 1.
Add the following:

(1) 42,311 + 65,36,624
Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 12
Answer:
65,78,635

Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8

(2) 3,17,529 + 8,04,613
Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 11
Answer:
11,22,142

(3) 12,42,746 + 4,83,748
Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 10
Answer:
17,26,494

(4) 24,12,636 + 23,19,058
Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 9
Answer:
47,31,694

Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8

(5) 2,654 + 71,209 + 5,03,789
1 1 2
2 6 5 4
+
7 1 2 0 9
+
5 0 3 7 8 9
Answer:
5 7 7 6 5 2
Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 1

(6) 29 + 726 + 51,36,274
1 1 1
_______________
2 9
+
7 2 6
+
5 1 3 6 2 7 4
Answer:
5 1 3 7 0 2 9
Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 2

Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8

(7) 14,02,649 + 524 + 28,13,749
1 1 1 2
_____________
1 4 0 2 6 4 9
+
5 2 4
+
2 8 1 3 7 4 9
Answer:
4 2 1 6 9 2 2
Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 3

(8) 23,45,678 + 9,87,654
1 1 1 1 1 1
_____________
2 3 4 5 6 7 8
+
9 8 7 6 5 4
Answer:
3 3 3 3 3 3 2
Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 4

Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8

(9) 22 + 6,047 + 3,84,527
1 1
2 2
+
6 4 0 7
+
3 8 4 5 2 7
Answer:
3 9 0 9 5 6
Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 5

(10) 2,345 + 65,432 + 76,54,369
1 1 1 1 1
_________
2 3 4 5
+
6 5 4 3 2
+
7654369
Answer:
7 7 2 2 1 4 6
Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 6

Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8

Study the following word problem.

During the polio eradication campaign, 3,17,658 children were given the polio vaccine in one District and 2,04,969 children in another. Altogether, how many children got the vaccine?
3 1 7 6 5 8
+
2 0 4 9 6 9
___________
5 2 2 6 2 7
___________
Altogether, 5,22,627 children got the vaccine.

Addition and Subtraction Problem Set 8 Additional Important Questions and Answers

Question 1.
Add the following:

(1) 4,506 + 3,82,459 + 6,12,999
Solution:
1 1 2
_________
4 5 0 6
+
3 8 2 4 5 9
+
6 1 2 9 9 9
Answer:
9 9 9 9 6 4
Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 7

Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8

(2) 983 + 4,50,703 + 5,48,313
Solution:
1
________
9 0 0 3
+
4 5 0 7 0 3
+
5 4 00 3 1 3
Answer:
9 9 9 9 9 9
Maharashtra Board Class 5 Maths Solutions Chapter 3 Addition and Subtraction Problem Set 8 8

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top